74 de ani de slujire continuă la Parohia Lehliu Gară I, marcată prin slujire arhierească

Duminică, 14 februarie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica din Lehliu Gară cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici”. 

În această parohie, cu 74 de ani înainte, vrednicul de pomenire Episcopul Chesarie al Constanței a târnosit singura biserică parohială din Lehliu Gară.  Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul comunității parohiale pentru a marca acest eveniment istoric pentru parohia Lehliu Gară, prin săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu a fost adusă spre închinarea credincioșilor Icoana Maicii Domnului „Xenia” de la Schitul Horia din Episcopia Sloboziei și Călărașilor. 

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu și preacucernicul părinte Marian Necula, Protopop de Oltenița, preoți și diaconi. 

Un cor psaltic, format din elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic „Sfântul Ion Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile, a dat răspunsurile liturgice.

În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite cereri pentru cei bolnavi, iar la  finalul slujbei Preasfințitul Episcop a citit rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre femeia cananeancă, despre puternica ei credință în Iisus Hristos, având bucuria să audă cuvintele Mântuitorului: „O, femeie, mare este credința ta; fie ție după cum voiești!” (Matei: 15, 28).

După Sfânta Liturghie, a binecuvântat toți credincioșii prezenți. 

 

Slujbele arhierești sunt transmise live pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...