72 de ani de slujire continuă la Parohia Lehliu Gară I, marcată prin slujire arhierească

Duminică, 17 februarie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica din Lehliu Gară cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici”.

În această perioadă, cu 72 de ani înainte, vrednicul de pomenire Episcopul Chesarie al Constanței a târnosit singura biserică parohială din Lehliu Gară.  Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul comunității parohiale pentru a marca acest eveniment istoric pentru parohia Lehliu Gară, prin săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ion Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile, a dat răspunsurile liturgice.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel - Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan - Florin Simion, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu și preacucernicul părinte Ilie Ramon Eugen, Protopop de Călărași, preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre smerenia mărturisită de vameș, despre nebunia slavei deșarte a fariseului, despre perioada de pregătire duhovnicească de zece săptămâni, a Triodului, în care suntem chemați să trăim virtutea smereniei, pentru ca la sfârșitul acestui urcuș duhovnicesc, Sfântul și Marele Post, să fim pregătiți pentru întâmpinarea Mântuitorului Iisus Hristos, Cel Înviat.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu a fost adusă spre închinarea credincioșilor racla cu sfintele moaște ale Sfântului Nectarie, aduse spre închinare de la Parohia Fetești Gară II din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

După Sfânta Liturghie, a binecuvântat toți credincioșii prezenți și i-a îndemnat să parcurgă acest Post în pace, rugăciune și fapte bune.


0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...