Slujire arhierească la parohia Lehliu Gară I

Duminică, 24ianuarie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit SfântaLiturghie la Biserica din Lehliu Gară cu hramurile „Sfântul Mare MucenicDimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici”.

Cu aceastăocazie a fost adusă racla cu sfintele moaște de la parohia Nașterea SfântuluiIoan Botezătorul din municipiul Călărași.

Sub protiaPreasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicareparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enaşcu, FlorinIonescu şi Nicuşor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Mihail Zotta,Protopop de Lehliu, preoţi şi diaconi.

În cuvântul deînvăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre vindecarea orbului din Ierihon,despre Mântuitorul Iisus Hristos „Lumina Lumii”, despre lumina pe careMântuitorul Cel înviat din morți o dăruiește tuturor celor ce cred în El.

S-a săvârșitslujba parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii.

La 24 ianuarie2016 aniversăm 157 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859), momentistoric înfăptuit la Bucureşti într-o clădire a Bisericii, situată pe DealulMitropoliei, pe locul unde se află acum Palatul Patriarhiei.

UnireaPrincipatelor Române a fost sărbătorită duminică, 24 ianuarie 2016 și laparohia Lehliu Gară I, unde s-a săvârșit slujba de Te Deum în prezențaPreasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

După SfântaLiturghie, Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Evenimentul afost transmis live pe Rețeua Informațională a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor prin Agenția de Presă Lăcașuri Ortodoxe.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...