Resfințirea Bisericii Lehliu Gară și hirotonie de preot

Duminică, 17 mai 2015, Preasfinţitul Părinte EpiscopVincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica din Lehliu Gară cu hramurile„Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Irodionde la Lainici”.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosulpărinte Arhimandrit Rafail preacucernicii părinţi consilieri: Daniel FlorinEnaşcu, Florin Ionescu şi Nicuşor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte MihailZotta, Protopop de Lehliu, preoţi şidiaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconulIustin Voicu pe seama parohiei Tovărășia, Protopopiatul Slobozia.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre vindecareaorbului din naștere, despre Mântuitorul Iisus Hristos „Lumina Lumii”, desprelumina pe care Mântuitorul Cel înviat din morți o dăruiește tuturor celor cecred în El.

În semn de binecuvântare, Preasfinția Sa a dăruit dupăpredică copiilor prezenți la slujbă iconițe și cruciulițe de la SfântulMormânt.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa și soborul deslujitori au mers în procesiune și au sfințit lucrările exterioare alesfântului lăcaș, apoi în Biserică, frumoasa pictură și icoanele catapetesmei.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitoriși ajutători ai bisericii.

Preasfinția Sa a săvârșit slujba Sfintei Taine aBotezului și astfel a fost primit în rândul creștinilor pruncul Ioan.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...