Pelerinaj în Săptămâna Luminată

Joi, 16 aprilie 2015, într-o zi însorită de primăvară din Săptămâna Luminată, un grup de credincioși de la parohia Lehliu Gară „Sfântul Dimitrie” format din copii ai grupului de cateheză al parohiei, părinți și învățători alături de preoții lor slujitori au mers în pelerinaj în orașul de reședință al episcopiei noastre, Slobozia. Mai întâi credincioșii mari și mici au aflat lucruri interesante la Muzeul Național al Agriculturii despre ocupația de bază a oamenilor din Bărăgan, agricultura.Muzeul, singurul de acest fel din țară, amplasat într-unul dintre cele mai frumoase parcuri ale zonei a prilejuit și vizitarea bisericii de lemn Poiana, ce datează din anul 1737 și este declarată monument istoric, impresionând prin arhitectura sa. A fost vizitată apoi monumentala Catedrală Episcopală „Înălțarea Domnului”.

Aici credincioșii s-au închinat comorii deosebite adăpostite de catedrală: racla cu sfintele moaște ale mai multor sfinți. În cele din urmă pelerinii au poposit la mănăstirea „Sfinții Voievozi”, monument istoric ridicat în 1634, unde s-au închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă de la Catedrala Mitropolitană din Iași, cu prilejul celui de al doilea hram al Catedralei Vechi „Izvorul Tămăduirii” și la racla cu sfintele moaște a bisericii ridicate de domnitorul Matei Basarab.

Pelerinajul a fost o încântare, mai ales pentru copii din grupul catehetic care în final s-au bucurat de venirea primăverii într-un parc din apropiere.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...