Ouăle Încondeiate Tradiție Străbună

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor după o veche tradiție populară avea loc în casele gospodarilor încondeierea ouălor. Acest obicei reprezintă înfrumuseţarea ouălor jertfite la Paşti, simbol al lui Hristos care moare şi renaşte anual.

Parohia Lehliu Gară „Sfântul Dimitrie” cu binecuvântarea Preasfințitului Părintelui nostru Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a organizat un concurs sub genericul „Ouăle încondeiate tradiție străbună” la care au participat elevii ciclului gimnazial, sub îndrumarea cadrelor didactice și ale profesorului de religie de la Școala Generală cu clasele I-VIII Lehliu Gară. Lucrările așezate în coșulețe frumos și măiestrit pregătite au fost aduse la biserica parohială joi 9 aprilie 2015.

Aici lucrările au fost jurizate de preoții slujitori, un reprezentant al Consiliului Parohial și un reprezentant al Comitetului Parohial. În slăvita Duminică a Învierii Domnului, 12 aprilie, la slujba „Vecerniei” sau cum este cunoscută îndeobște ca „A Doua Înviere” lucrările au fost expuse în biserica parohială unde au rămas pe toată durata „Săptămânii Luminate”.

Duminică, 19 aprilie 2015, a Sfântului Apostol Toma, după cuvântul de învățătură de la sfârșitul Sfintei Liturghii au fost premiați câștigătorii care au primit diplome, cărți și colportaj religios. Tinerii au fost foarte încântați să participe la acest concurs, primul de acest fel din parohie, împlinind fiecare o tradiție sfântă moștenită de la înaintași.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...