„De este cineva bolnav între voi, să cheme preoţii Bisericii”

Ultima vineri din fiecare lună este momentul când, prin tradiție, la parohia Lehliu Gară I „Sfântul Dimitrie” se reunesc mai mulți sfințiți slujitori pentru a săvârși în comuniune Taina Sfântului Maslu.

Numită de Părintele Dumitru Stăniloae, „Taina trupului”, pentru că vindecarea celui bolnav și ridicarea din patul durerii pare a avea o preeminență asupra vindecării sale sufletești, bolnavului care beneficiază de această Sfântă Taină i se recomandă întotdeauna să se spovedească și să se împărtășească, pentru că Taina nu acționează într-un mod magic.

Nu este suficient să participi la Taina Sfântului Maslu pentru a te vindeca, trebuie ca această vindecare trupească să coincidă cu apropierea mai strânsă de Biserică și de celelalte Sfinte Taine. Acest lucru l-au subliniat prin slujirea lor, vineri 30 mai 2014, sub protia preacucernicului părinte protopop Zotta Mihail, și cei zece preoți, care au slujit la acest maslu de obște.

Alături de preoții slujitori ai parohiei au participat și preacucernicii preoți: Pașcu Aurelian, Voicu Daniel, Marian Adrian, Țițeică Florin, Neagu Fenelon, Dragomir Claudiu și Miroș Gheorghe.

Cuvântul de învățătură rostit de preacucernicul părinte paroh Iamandi Bogdan a accentuat cele enunțate mai sus în raport cu textul Sfântului Apostol Iacob din Epistola către Evrei, primul dintre textele Apostolului care se citește în timpul slujbei Sfântului Maslu.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...