Concursul „Sfinţii Brâncoveni în conştiinţa, cultura şi spiritualitatea românească”

Ziua de 13 aprilie 2014, a fost una plină, din punct de vedere duhovnicesc, dar şi catehetic, pentru parohia “Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din oraşul Lehliu Gară. După oficierea Sfintei Liturghii, în care un moment deosebit a fost interpretarea „Baladei Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu”, de către corul grupului catehetic parohial, a urmat premierea elevilor participanţi la un concurs catehetic iniţiat de parohia Lehliu Gară I, cu sprijinul doamnelor profesoare Ştefănescu L. Daniela şi Marcu Mihaela.

Concursul intitulat „Sfinţii Brâncoveni în conştiinţa, cultura şi spiritualitatea românească” s-a derulat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în perioada 1-12 aprilie 2014, iar la cele două secţiuni, proză şi respectiv poezie s-au înscris elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1, din Lehliu Gară. Au participat mai bine de 25 de copii, iar cele mai frumoase lucrări au fost premiate. Au fost acordate diplome de participare, pliante cu Sfânta Taină a Spovedaniei şi Împărtăşaniei şi iconiţe cu Sfinţii Martiri Brâncoveni tuturor participanţilor, iar cei care au fost premiaţi la cele două categorii, au primit premii constând în icoane, CD-uri, cărţi şi colportaj religios din partea parohiei.

Lucrările evidenţiate cu premiul I vor fi afişate la avizierul şi pe site-ul parohiei. Acţiunea catehetică a amintit credincioşilor prezenţi de pruncii ce slăveau pe Mesia în Sfânta Duminică a Stâlpărilor şi s-a bucurat de apreciere, preoţii slujitori intenţionând pe viitor, dezvoltarea unor astfel de manifestări în colaborare cu şcoala şi liceul din localitate, pentru a marca anul 2014, an omagial al Sfintei Spovedanii şi Împărtăşanii şi al Sfinţilor Martiri Brâncoveni.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...