Copia Icoanei Maicii Domnului „Dulcele Sărut” – o nouă podoabă la Parohia Lehliu-Gară

„Duminica Ortodoxiei” este și duminica rânduită de Sfinții Părinți pentru a reaminti tuturor creștinilor importanța și cinstirea pe care noi creștinii ortodocși o dăm sfintelor icoane. Aceasta a fost și perioada în care la sfânta mănăstire Strâmba, din județul Sălaj, a fost definitivată zugrăvirea copiei după icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Dulcele Sărut”. Această icoană v-a mângâia duhovnicește alături de o icoană a Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, pe credincioșii ortodocși din Lehliu Gară și nu numai. De aceea cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 14-16 martie 2014, a avut loc un program liturgic care a marcat acest eveniment din viața parohiei.

Vineri, 14 martie 2014, sfintele icoane au fost întâmpinate în fața bisericii parohiale de un sobor de preoți, condus de Preacucernicul părinte secretar Cherciu Marius, după care a fost săvârșită slujba Aghiasmei celei mici, Te Deum-ul de mulțumire și Taina Sfântului Maslu la care au participat nouă sfințiți slujitori. Sâmbătă, 15 martie 2014, a fost săvărșită Sfânta Liturghie, Paraclisul Maicii Domnului, Vecernia și Acatistul Maicii Domnului. Duminică, 16 martie 2014, la Sfânta Liturghie în sobor, sub protia Preacucernicului Părinte Protopop Zotta Mihail, au participat preoți slujitori și credincioși din localitățile învecinate, fii duhovnicești ai parohiei, donatori și autorități locale. Cu toți au înălțat rugăciuni către Maica lui Dumnezeu și către sfinții bineplăcuți Lui, pentru tot folosul sufletesc și trupesc. Predica zilei a fost susținută de preacucernicul preot paroh Iamandi Bogdan, care a subliniat în contextul minunii vindecării slăbănogului din Capernaum, amintită la evanghelia zilei, rolul și importanța Spovedaniei și a Împărtășaniei, a Sfîntului Maslu și a postului în vindecarea credincioșilor bolnavi sufletește și trupește, prin iertarea păcatelor și invocarea milei lui Dumnezeu.

La finalul slujbei, după rostirea rugăciunii Sfântului Efrem Sirul și a mai multor rugăciuni pentru bolnavi, preacucernicul părinte Protopop Zotta Mihail a adresat credincioșilor binecuvântarea Preasfinției Sale și i-a îndemnat la păstrarea nealterată a credinței străbune, prin păstrarea tradițiilor ortodoxe, prin cinstirea sfintelor icoane, mai ales în această perioadă binecuvântată și încărcată duhovnicește a Postului Mare. A urmat o agapă frățească oferită de comitetul parohial la cancelaria parohială.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...